fbpx
Glassmestergården Logo

Livet i Hjellen

Skien vokste fram rundt trelast- og sagbruksindustri på 1000-tallet, og er en av Norges eldste byer. Fra 1500- til 1800-tallet ble Skien regnet som en av landets viktigste kommersielle og kulturelle byer. Her ble forfatter og dramatiker Henrik Ibsen fostret opp, og stedet er fortsatt et kulturelt samlingspunkt med tre store teaterbygninger.

Telemarkskanalen ble bygget på midten av 1800-tallet, og ble kalt verdens åttende underverk da den stod ferdig. Båtene starter sin ferd fra brygga i Hjellen, der utallige turister har besøkt lokale kjøpmenn og gjestgivere før de ble sluset innover i Telemark ombord en av kanalbåtene.

Hjellen gammel

Glassmestergården

I Hjellen har håndverkere, gjestgivere og kremmere holdt til i århundrer. Nedre Hjellegate 10 har huset flere generasjoner med glassmestere. Her skal det bygges en ny bygård, med arkitektur som smelter inn i de historiske omgivelsene. Mellom Øvre og Nedre Hjellegate blir det laget en miljøgate, med grønn profil og mindre biltrafikk.

Bak Glassmestergårdens tradisjonelle fasade finner du et skjermet nabolag. Her kan du bo i rolige og moderne omgivelser, med bykjernen i kort gangavstand.

Fordeler for deg som elsker byen

Når du har butikker, bykjernen og kollektivtrafikk innen gangavstand kan det hende du finner ut at du ikke trenger bil lenger, eller at familien kan klare seg med én bil. For å gjøre det enda enklere å klare seg uten bil, deler naboene i Glassmestergården en Renault Zoe.

Elbilen driftes og leases av borettslaget, med en treårs avtale hos Motorforum som inkluderer vedlikehold. Gjennom en felles kalender er det enkelt å booke bil hvis du skal på en større handletur, eller trenger bil for å reise litt lenger enn til Skien sentrum. Slik legges alt til rette for et enkelt, praktisk og mer miljøvennlig liv.

Collage

Glassmesterkortet

Glassmestergården er perfekt for deg som handler av lokale butikker, spiser hos byens restauranter og koser deg med Skiens kulturtilbud. Derfor har vi i samarbeid med mange av byens bedrifter laget et fordelskort, eksklusivt for de som bor i Glassmestergården.

Ved å vise Glassmesterkortet får du blant annet rabatterte priser hos Ibsenhuset, La Bodega, Mudo treningssenter og flere av butikkene på Arkaden. Vi håper det gjør at du bruker den vakre byen vår enda mer.